Godt nyttår 2016!!

GODT NYTTÅR 2016!!


Det er rart hva som skjer når vi finner fram en ny kalender for et helt nytt år… Det blir liksom så tydelig skille mellom det som har skjedd i året som har gått - og forventninger til det som ligger forran i det nye året.

I dag er det et halvt år siden min mor døde, etter nærmere 6 år med kreft. Hun hadde pågangsmot og livsglede helt til det siste, men i slutten av juni i fjor fikk vi den nådeløse beskjeden om at det ikke var mulig å gjøre mer for å bekjempe sykdommen. Det hadde vært mye inn og ut av sykehus denne våren, men den siste tiden fikk hun være på sykehjemmet Solbø, slik at vi kunne være sammen med henne hele tiden. Personalet var fantastiske, og tiden vi fikk de siste dagene er så dyrebare at de ligger gjemt i hjertet mitt for alltid. Hun var så trygg og god, og hvis jeg noen gang har tvilt på livet etter døden - så er den tvilen fullstendig blåst bort. Jeg har fortsatt mange spørsmål, men at troen på JESUS holder i både LIV og DØD -
det tviler jeg ikke på.


Det siste halve året har vært tøft, på mange måter. Men samtidig har det har skjedd utrolig mye kjekt. Jeg har bestemt meg for å fokusere på det jeg har å være takknemlig for, og samtidig tillate meg å sørge de dagene tomhet og ensomhet kommer snikende. Livet er ikke et glansbilde, men en gave som må brukes og leves! :) Jeg ønsker at året som kommer blir meningsfylt og godt - og at sorg og savn kan gå side om side med takknemlighet og LIVSGLEDE!!! :)

Jeg har ikke noe nyttårsforsett for 2016, men et nyttårs-FORTSETT :) Jeg har valgt å følge JESUS, og Bibelen sier at Jesus er Veien til et EVIG LIV i Himmelen hos Gud, vår far. Jeg har tenkt å FORTSETTE på den veien, og jeg håper at DU vil slå følge.Denne sangen uttrykker min bønn for livet. Det er en sang vi er glad i, og vi sang den flere ganger sammen med mor den siste dagen hun levde. Jeg sang den også på minnestunden etter begravelsen, og på søndagsmøtet i går:

Jeg vil gi deg, o Herre min lovsang.
Jeg vil takke deg med mine ord.
For din nåde som er uten grenser,
og for godhet og kjærlighet stor.

"Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg.
La hver tone en hyllest til Deg være.
Og i dager med glede og dager med sorg -
Vil jeg leve hver dag til Din ære."


Ingen annen er verdig den sangen.
Bare du, Herre, eier min sang.
Og i Himlen skal lovsangen lyde,
til Din ære en evighet lang.

Og om sangen i blant skulle stilne,
og forstyrres av uro og strid.
Herre, åpne på ny mine øyne,
så jeg ser at hos DEG er min FRED.

Godt nytt år 2015!

Enda en gang får vi oppleve å starte på et nytt ubrukt år. Det er rart hvordan et nytt år ofte får oss til å se oss tilbake på året som har gått, samtidig som vi setter oss nye mål for året som ligger forran.

Pasted Graphic 6

Året 2014 ble for meg et år med mye glede, skuffelser, opp- og nedturer, utfordringer og nye erfaringer. Med sykdom i familien og blant flere av mine beste venner, har det innimellom vært tøffe tak. Livet er ikke like enkelt alltid. Spesielt tenker jeg på alle de som er ensomme, på de som kjemper med sykdom og på dem som har mistet noen av sine kjæreste i året som har gått. Måtte året som ligger forran oss fylles med gode ting - og brukes på det som virkelig har verdi.

Pasted Graphic 5

For et år siden var vi i ferd med siste innspurt før utgivelsen av CD'en som har vært, og fortsatt er, et spennende misjonsprosjekt. I løpet av året har vi hatt release-konsert og vært med på ulike arrangementer og konserter. CD'en har vi fått delt ut til mange, og vi er takknemlige for de positive tilbakemeldingene vi har fått. Alle inntekter som har kommet inn i forbindelse med salg av CD'ene går videre til nødhjelp, evangelisering eller til å støtte utsendte misjonærer fra bygda vår. TUSEN TAKK til alle dere som har kjøpt CD'en eller som har satt penger inn på
misjonskontoen.

Takk også til alle dere som har spilt sangene på
Spotify, Wimp og Deezer, og til dere som har kjøpt sangene på Itunes.

http://open.spotify.com/album/3tKdzDerMnv1jls2Gbr3Qq
http://www.deezer.com/album/7369934
https://itunes.apple.com/us/album/presence/id807764639?uo=4

Presence

Inntektene som kommer inn på dette blir gitt videre til arbeid blant uteliggere og rusmisbrukere. Kirkens Bymisjon, Evangeliesentrene og Frelsesarmeen gjør en fantastisk jobb for å hjelpe mennesker som av ulike grunner har kommet i en vanskelig situasjon. ALLE mennesker er VERDIFULLE for vår Himmelske Far, og Han sendte sin sønn til jorda for å oppsøke dem som var fortapt for å FRELSE dem - IKKE for å dømme!

Fengselete

Rett før jul hadde jeg gleden av å få ha en intimkonsert i Stavanger Fengsel igjen. Sammen med min kjære søster og ei god venninne som jobber på Crux oppfølgingssenter delte vi ut gaver, hadde basar og spiste hjemmelagd pizza sammen med de innsatte og ansatte på kvinneavdelingen, før vi avslutta med en liten julekonsert. Julens budskap kunne nesten ikke vært mer konkret enn å få være sammen med disse dyrebare damene - som virkelig har opplevd at livet har vært tøft, og som har en bakgrunn som er så hjerteskjærende at det gjør vondt bare å høre om. Guds enorme kjærlighet var merkbar inne i fengselet, og det er noe av det mektigste jeg har opplevd. Julen handler absolutt ikke om glitter og stas, men om vår Himmelske Fars betingelsesløse kjærlighet til sine barn.

Pasted Graphic 4

"For Gud sendte ikke sin sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli FRELST VED HAM!"
Joh. 3.17.

Jeg ønsker deg av hjertet et godt og meningsfylt nytt år!!

epleblomstNÅ er endelig julen her!!


Jeg håper at du får noe av det du ønsker deg - og mest av alt at hjertet ditt blir fylt av glede og takknemlighet for den største gaven av alle - at Gud sendte sin egen sønn for å bli født i en skitten stall, med et oppdrag som skulle gi alle mennesker mulighet til å få fred i hjertet og et evig liv!

Måtte selve julens budskap gi deg ny glede og framtidstro!!

Pasted Graphic 4

"En jul uten Jesus har liten verdi. Det blir som en pakke med ingenting i."

Jeg ønsker deg en innholdsrik og velsigna GOD JUL!!Trening og kosthold

I går var jeg på trening for første gang på nærmere en måned.
Og DET kjennes!!! Ikke behagelig i går, ikke behagelig i dag - men med en motiverende trener og kjekke folk å trene sammen med, så overbeviser jeg meg selv om at det på sikt er verdt det!

images

En venn av meg pleier å si at "muskler er ferskvare" - og det har hun sannelig rett i!!
Det nytter ikke å trene i skippertak, men det må trenes jevnt og trutt dersom vi vil ha en sunn og sterk kropp.

For "D e jabno så dræge" :-)

Jeg har en stillesittende jobb, og dermed blir det ekstra viktig å sørge for å ha noe fysisk aktivitet som gjør at blodpumpa får kjørt seg, og at kroppen får være i bevegelse. Det er det vi er skapt til! Kroppen vår er en fantastisk innretning, som vi er ansvarlige for å ta vare på.

Men det jeg merker er at når det er lenge siden jeg har trent, så er det veldig mye mer tiltak å komme seg opp av godstolen - for å snøre på seg joggeskoene!!! Men når en først kommer seg i gang, så er det helt fantastisk!!!

IMG_1560

For noen er den beste treningen å komme seg ut i skog og hei, spille fotball, jogge, gå turer, trene styrke, aerobic eller sykle, men det viktigste er å finne en treningsform som passer for akkurat DEG.

Jeg tror at vi er skapt med ånd, sjel og kropp - og at det er viktig å ta vare på HELE oss. Trening og kosthold er kjempeviktig for kroppen, på samme måte som det er viktig å fylle hjertet vårt med det som er bra for sjel og ånd:-)

Kroppen trenger sunn mat hver dag for å fungere optimalt, og trening eller fysisk arbeid må til for å få sterke muskler som kan ta i et tak når det trengs.

Bibel og mat

Guds Ord er maten for mitt hjerte, min tro og mitt indre menneske, og på samme måte som vi trenger mat for kroppen hver dag, så trenger vårt indre Guds Ord hver dag. For å bli sterke i troen, må vi både lese i Bibelen, og i tillegg gjøre det som Guds Ord sier.

"For kroppslig trening er nyttig til noe, men Gudsfrykt er nyttig til ALT. For det har i seg et løfte både for dette livet, og for det kommende."
1. Timoteus 4. 8

Jeg ønsker deg en meningsfull og god dag for HELE DEG!!! :-)

I need Your Word

I need your word to be my guiding light
I need your love to hold me tight
I need strength every day
Close to you is where I need to stay


POLITIKERE OG VERDENSMESTERE

På fredag hadde vi gleden av å synge på KrFs Høstkonferanse for Rogaland og Agder-fylkene. Det var stort å få være sammen med så mye trivelige folk som er brennende engasjert i å gjøre samfunnet vårt bedre og mer rettferdig, bygget på de kristne verdiene og med fokus på de svakeste i samfunnet.

KrF bilde - bandet
(Foran fra venstre: Øyvind Omdal, Elin Støle, Knut Arild Hareide, Mette Mydland, Anne Karen Barstad. Bak fra venstre: Kenneth Bergen, Arild Omdal, Egil Støle, Johan Remen Evensen. Tommy Lindås var opptatt med å bære anlegg da bildet ble tatt)


Jeg har stor respekt for alle dem som engasjerer seg politisk for å gjøre samfunnet vårt til et best mulig sted å være for store og små. Selv er jeg ikke spesielt politisk anlagt, men er takknemlig for alle de som har gaver og talenter til å gjøre dette viktige arbeidet.

Krf, Hareide, Trond Arne mv
(Godt fornøyd sammen med ordfører Trond Arne Pedersen og partileder Knut Arild Hareide)

Jeg hadde både grudd meg og gleda meg veldig til denne kvelden. Det er lett å føle seg liten i en sånn sammenheng med så mye inflytelsesrike mennesker, men vi ble hjertelig tatt i mot, og det ble en fantastisk kveld på alle måter.

I tillegg til at det var kjekt å treffe alle politikerne, viste det seg at det var flere storheter tilstede denne kvelden!

Da vi kom til Rosfjord Strandhotell, hilste jeg på mikseren, og vi satte igang med å bære inn utstyret vårt, mens han jobbet med å klargjøre høytalere og kabler. Det var noe kjent med ham, men jeg er ikke spesielt god med navn og ansikter heller, og at det var regjerende verdensmester i skiflygning som var lydtekniker, var ikke det første som slo meg….!

Han gjorde en kjempejobb, og viste absolutt at han kunne mer enn å hoppe langt på ski!!

Pasted Graphic

Da maten ble servert, både så og smakte den helt himmelsk. Ryktene sa at det var to verdensmestere i kokkekunst på kjøkkenet. Det er mildt sagt ikke hver dag vi får synge og spille for topp-politikere og verdensmestere.

KNALLKJEKT!!!

Det som ble en tankevekker for meg etter denne kvelden er at vi ofte måler verdi ut fra prestasjoner og posisjoner. Men det budskap som Jesus kom med, er helt annerledes. Han sammenlignet den største i Guds Rike med et lite barn, og Han sa også:

"Den som vil være den største blant dere, skal være andres tjener. For likesom menneskesønnen ikke har kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge i manges sted."
Matt. 20. 26-28.


Du er verdifull - for INGEN andre er som DEG!!!

Måtte vi alle bruke de gaver og ressurser vi har, til å gjøre noe positivt for andre.

IMG_1550

"Det du gjorde mot en av mine minste små,
det gjorde du mot meg."

Jesus