Godt nyttår 2016!!

GODT NYTTÅR 2016!!


Det er rart hva som skjer når vi finner fram en ny kalender for et helt nytt år… Det blir liksom så tydelig skille mellom det som har skjedd i året som har gått - og forventninger til det som ligger forran i det nye året.

I dag er det et halvt år siden min mor døde, etter nærmere 6 år med kreft. Hun hadde pågangsmot og livsglede helt til det siste, men i slutten av juni i fjor fikk vi den nådeløse beskjeden om at det ikke var mulig å gjøre mer for å bekjempe sykdommen. Det hadde vært mye inn og ut av sykehus denne våren, men den siste tiden fikk hun være på sykehjemmet Solbø, slik at vi kunne være sammen med henne hele tiden. Personalet var fantastiske, og tiden vi fikk de siste dagene er så dyrebare at de ligger gjemt i hjertet mitt for alltid. Hun var så trygg og god, og hvis jeg noen gang har tvilt på livet etter døden - så er den tvilen fullstendig blåst bort. Jeg har fortsatt mange spørsmål, men at troen på JESUS holder i både LIV og DØD -
det tviler jeg ikke på.


Det siste halve året har vært tøft, på mange måter. Men samtidig har det har skjedd utrolig mye kjekt. Jeg har bestemt meg for å fokusere på det jeg har å være takknemlig for, og samtidig tillate meg å sørge de dagene tomhet og ensomhet kommer snikende. Livet er ikke et glansbilde, men en gave som må brukes og leves! :) Jeg ønsker at året som kommer blir meningsfylt og godt - og at sorg og savn kan gå side om side med takknemlighet og LIVSGLEDE!!! :)

Jeg har ikke noe nyttårsforsett for 2016, men et nyttårs-FORTSETT :) Jeg har valgt å følge JESUS, og Bibelen sier at Jesus er Veien til et EVIG LIV i Himmelen hos Gud, vår far. Jeg har tenkt å FORTSETTE på den veien, og jeg håper at DU vil slå følge.Denne sangen uttrykker min bønn for livet. Det er en sang vi er glad i, og vi sang den flere ganger sammen med mor den siste dagen hun levde. Jeg sang den også på minnestunden etter begravelsen, og på søndagsmøtet i går:

Jeg vil gi deg, o Herre min lovsang.
Jeg vil takke deg med mine ord.
For din nåde som er uten grenser,
og for godhet og kjærlighet stor.

"Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg.
La hver tone en hyllest til Deg være.
Og i dager med glede og dager med sorg -
Vil jeg leve hver dag til Din ære."


Ingen annen er verdig den sangen.
Bare du, Herre, eier min sang.
Og i Himlen skal lovsangen lyde,
til Din ære en evighet lang.

Og om sangen i blant skulle stilne,
og forstyrres av uro og strid.
Herre, åpne på ny mine øyne,
så jeg ser at hos DEG er min FRED.