Oct 2014

Trening og kosthold

I går var jeg på trening for første gang på nærmere en måned.
Og DET kjennes!!! Ikke behagelig i går, ikke behagelig i dag - men med en motiverende trener og kjekke folk å trene sammen med, så overbeviser jeg meg selv om at det på sikt er verdt det!

images

En venn av meg pleier å si at "muskler er ferskvare" - og det har hun sannelig rett i!!
Det nytter ikke å trene i skippertak, men det må trenes jevnt og trutt dersom vi vil ha en sunn og sterk kropp.

For "D e jabno så dræge" :-)

Jeg har en stillesittende jobb, og dermed blir det ekstra viktig å sørge for å ha noe fysisk aktivitet som gjør at blodpumpa får kjørt seg, og at kroppen får være i bevegelse. Det er det vi er skapt til! Kroppen vår er en fantastisk innretning, som vi er ansvarlige for å ta vare på.

Men det jeg merker er at når det er lenge siden jeg har trent, så er det veldig mye mer tiltak å komme seg opp av godstolen - for å snøre på seg joggeskoene!!! Men når en først kommer seg i gang, så er det helt fantastisk!!!

IMG_1560

For noen er den beste treningen å komme seg ut i skog og hei, spille fotball, jogge, gå turer, trene styrke, aerobic eller sykle, men det viktigste er å finne en treningsform som passer for akkurat DEG.

Jeg tror at vi er skapt med ånd, sjel og kropp - og at det er viktig å ta vare på HELE oss. Trening og kosthold er kjempeviktig for kroppen, på samme måte som det er viktig å fylle hjertet vårt med det som er bra for sjel og ånd:-)

Kroppen trenger sunn mat hver dag for å fungere optimalt, og trening eller fysisk arbeid må til for å få sterke muskler som kan ta i et tak når det trengs.

Bibel og mat

Guds Ord er maten for mitt hjerte, min tro og mitt indre menneske, og på samme måte som vi trenger mat for kroppen hver dag, så trenger vårt indre Guds Ord hver dag. For å bli sterke i troen, må vi både lese i Bibelen, og i tillegg gjøre det som Guds Ord sier.

"For kroppslig trening er nyttig til noe, men Gudsfrykt er nyttig til ALT. For det har i seg et løfte både for dette livet, og for det kommende."
1. Timoteus 4. 8

Jeg ønsker deg en meningsfull og god dag for HELE DEG!!! :-)

I need Your Word

I need your word to be my guiding light
I need your love to hold me tight
I need strength every day
Close to you is where I need to stay


POLITIKERE OG VERDENSMESTERE

På fredag hadde vi gleden av å synge på KrFs Høstkonferanse for Rogaland og Agder-fylkene. Det var stort å få være sammen med så mye trivelige folk som er brennende engasjert i å gjøre samfunnet vårt bedre og mer rettferdig, bygget på de kristne verdiene og med fokus på de svakeste i samfunnet.

KrF bilde - bandet
(Foran fra venstre: Øyvind Omdal, Elin Støle, Knut Arild Hareide, Mette Mydland, Anne Karen Barstad. Bak fra venstre: Kenneth Bergen, Arild Omdal, Egil Støle, Johan Remen Evensen. Tommy Lindås var opptatt med å bære anlegg da bildet ble tatt)


Jeg har stor respekt for alle dem som engasjerer seg politisk for å gjøre samfunnet vårt til et best mulig sted å være for store og små. Selv er jeg ikke spesielt politisk anlagt, men er takknemlig for alle de som har gaver og talenter til å gjøre dette viktige arbeidet.

Krf, Hareide, Trond Arne mv
(Godt fornøyd sammen med ordfører Trond Arne Pedersen og partileder Knut Arild Hareide)

Jeg hadde både grudd meg og gleda meg veldig til denne kvelden. Det er lett å føle seg liten i en sånn sammenheng med så mye inflytelsesrike mennesker, men vi ble hjertelig tatt i mot, og det ble en fantastisk kveld på alle måter.

I tillegg til at det var kjekt å treffe alle politikerne, viste det seg at det var flere storheter tilstede denne kvelden!

Da vi kom til Rosfjord Strandhotell, hilste jeg på mikseren, og vi satte igang med å bære inn utstyret vårt, mens han jobbet med å klargjøre høytalere og kabler. Det var noe kjent med ham, men jeg er ikke spesielt god med navn og ansikter heller, og at det var regjerende verdensmester i skiflygning som var lydtekniker, var ikke det første som slo meg….!

Han gjorde en kjempejobb, og viste absolutt at han kunne mer enn å hoppe langt på ski!!

Pasted Graphic

Da maten ble servert, både så og smakte den helt himmelsk. Ryktene sa at det var to verdensmestere i kokkekunst på kjøkkenet. Det er mildt sagt ikke hver dag vi får synge og spille for topp-politikere og verdensmestere.

KNALLKJEKT!!!

Det som ble en tankevekker for meg etter denne kvelden er at vi ofte måler verdi ut fra prestasjoner og posisjoner. Men det budskap som Jesus kom med, er helt annerledes. Han sammenlignet den største i Guds Rike med et lite barn, og Han sa også:

"Den som vil være den største blant dere, skal være andres tjener. For likesom menneskesønnen ikke har kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge i manges sted."
Matt. 20. 26-28.


Du er verdifull - for INGEN andre er som DEG!!!

Måtte vi alle bruke de gaver og ressurser vi har, til å gjøre noe positivt for andre.

IMG_1550

"Det du gjorde mot en av mine minste små,
det gjorde du mot meg."

Jesus


I S R A E L

I slutten av september reiste vi på en stor venne- og familietur til Israel. Vi var 53 personer i alle aldre, fra den minste på 3 år til den eldste som var over 60. En skikkelig herlig gjeng!! :)

Det var en uforglemmelig og fantastisk tur!!

Israel er alt

Å reise til Israel er mye mer enn en vanlig Sydentur! :)

Jeg har laget et personlig "reisebrev" fra turen som du kan lese hvis du
klikker her.