May 2014

Smak og kjenn at Herren er god!

For et par uker siden opplevde jeg noe som jeg håper kan være til oppmuntring for deg. Det viste iallefall meg enda en gang at Gud virkelig finns - og at Han elsker hvert eneste menneske. Det er så lett å tenke at Gud elsker ALLE mennesker, men vanskeligere å forstå at Han som har skapt alt, og som eier Himmel og jord - skal være interessert i akkurat meg og akkurat deg. Men det ER HAN!!

Han har skapt oss forskjellige - og Han elsker oss slik vi er.

images

Det hele starta med at ei nydelig dame delte en hjerteskjærende historie som brant seg fast i hjertet mitt. Hun sa tilslutt at hun hadde mista all tro på Gud, og at det verste hun visste var når folk sa til henne at "Jeg tenker på deg, og vi ber for deg" - men ingen gjorde noe som helst for å hjelpe eller vise at de brydde seg om henne… Jeg kjente at det traff meg midt i magen… Og jeg visste at jeg fort kunne være blandt dem som kan si noe sånt… Mens jeg snakket med henne så jeg for meg bildet av en mann som er midt på sjøen i robåt. Han har to årer, men han bruker kun den ene - med det resultatet at båten bare går i ring uten mål og retning. Etter ei stund begynner mannen å ro febrilsk med den andre åra - og det samme skjer igjen… Båten kommer ingen vei. Men når han tar tak i begge årene og begynner å ro taktfast, så beveger båten seg mot målet.


fv-ivannet

Når båten kommer nærmere er det lett å se at på den ene åra står det "bønn" og på den andre åra står det "arbeid"...

Samtalen med denne flotte dama, og bildet av båten med de to årene jobbet i meg hele helga, og jeg bad til Gud om at noen måtte vise henne hvor høyt elsket hun er.

Pasted Graphic 8

Tirsdag morgen når jeg stod på farten til å gå på jobb, bad jeg for henne igjen, og da fikk jeg en tanke om at Herren ville at jeg skulle gi henne ei cd-plate, et lite hjerte og en kjærlighet på pinne. Jeg hadde dette liggende klar etter at jeg hadde vært i fengselet, så det tok meg ikke mye tid å finne det fram. Jeg har lært meg at det lureste er å bare gjøre sånne ting med en gang, selv om det både virka for dumt og som en ting jeg bare kom på av meg selv… Da jeg la tingene i veska, sa jeg til Jesus at dersom det var
Han som ville at jeg skulle gi henne dette, så måtte Han sørge for at jeg traff henne. (…jeg hadde ikke sett henne ute på flere måneder, så det virka helt utenkelig…)

unknown

Jeg var lenge på jobb denne dagen, og tenkte ikke mer på dette før jeg skulle gå hjem. Klokka var rundt halv sju, og jeg tenkte at sjangsen for å treffe henne var minimal. Men i det jeg trør ut døra på kontoret, er den første og eneste personen jeg ser - akkurat henne!!! Jeg ble helt satt ut av Guds fantastiske timing!
Jeg ble faktisk så overvelda at jeg ikke fikk gjort noe som helst…
Jeg bad til Gud om å få treffe henne en gang til… Og da jeg så henne igjen en stund etterpå, bare
visste jeg at dette hadde Gud planlagt.

images

"Smak og kjenn at Herren er GOD!"
Salme 34. 8

Gud er så uendelig god! Han har skapt hver og en av oss helt unik, Han kjenner oss bedre enn noen annen, og Han har gitt oss talenter og muligheter til å forvalte livene våre slik som vi vil. Men det Han ønsker mest av alt er at vi skal kjenne HAM, slik at vi kan erfare at Han er full av kjærlighet og nåde. Han vil oss vel!! Vi er ikke lovt et problemfritt liv her på jord, men Han har lovt å være med oss gjennom alle ting som skjer - når vi velger å stole på Ham.

Rosa tulipan 130514

Å få være et sendebud med Guds uendelige kjærlighet til et enkelt menneske, tror jeg må være det mest givende og meningsfulle som finns!!!

For meg ble det så spesielt at Gud i Himmelen kunne bruke et helt vanlig menneske som meg, i min travle hverdag, til å vise Hans kjærlighet så konkret ved å gi noe som formidler en kjærlig Far som er full av nåde, og som bare lengter etter å ha fellesskap med sitt barn igjen.

Jeg lærte flere ting den dagen, blant annet:

* Gud kan bruke helt
vanlige mennesker som ønsker å være med og gjøre Hans vilje.

* Gud bruker oss slik vi
er, og med det vi har. Han trenger villige hjerter, hender og føtter - og resten gjør Han.

* Gud ser
hver eneste en av oss - og ønsker så inderlig å vise hvor høyt Han elsker oss.

Epletre 130514


Bibelen sier at ei tro uten gjerninger er ei død tro. Så la oss både ha tro på at Jesus er vår frelser - og at ingen av oss kan bli frelst på grunn av gode gjerninger, men bare gjennom det Jesus har gjort for oss da Han tok på seg straffen for alle våre feiltrinn. Samtidig må vi la troen bli synlig gjennom våre handlinger, som en takknemlighet for Guds godhet og kjærlighet mot oss - og fordi vi ønsker å gi videre det vi selv har fått oppleve og ta i mot.

DU er elsket!