Apr 2014

Besøk i fengselet

Onsdagen i påskeuka fikk jeg mulighet til å ha en intimkonsert på kvinneavdelingen i Stavanger fengsel.
Fengselete
Det er noe av det mest meningsfulle og spesielle jeg noengang har vært med på. Jeg har lenge hatt en drøm om å få lov til å gå med de beste nyheter som finns til de som av forskjellige grunner og i ulike omstendigheter har tatt valg som har ført til at livet ble vanskelig.

Det å få gjøre noe som jeg kjente med hvert fiber i kroppen at lå på Guds hjerte, var helt ubeskrivelig. I flere uker i forkant hadde jeg bare kjent en enorm kjærlighet til disse damene som jeg ennå ikke hadde truffet, og jeg visste at det var for akkurat dem Jesus hadde valgt å forlate Himmelens herlighet. Guds kjærlighet til hvert eneste menneske førte til at Han var villig til å gi avkall på dette, og bli født som menneske i en skitten stall, vokse opp i fattige kår, og fullføre redningsplanen ved å bli henrettet på et kors for å ta på seg straffen for all verdens urett og synd.

"Gud sendte ikke sin sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved Ham."
Joh. 3. 17
cross i solnedgang
I løpet av påsken har jeg tenkt mye på disse damene, og på hvorfor noen kommer ut for ting i livet og tar valg som gjør at livet ikke blir slik som en har drømt om. Jeg har stilt meg dette spørsmålet mange ganger: "Hvem er jeg til å dømme?" Innfor den levende Gud står vi alle likt. Det er ingen av oss som kan gjøre oss fortjent til en evighet i Himmelens herlighet. Det er kun gjennom Guds kjærlighet som ble vist oss på korset da Jesus valgte å gå i døden for alle mennesker uavhengig av religion, nasjonalitet, rase, rang, kjønn eller legning.

"Alle som tok i mot Jesus, gav Gud rett til å bli Hans barn."
Joh. 1.12


Slik som Jesus møtte de menneskene som hadde kommet skjeivt ut i livet, viser at Han ikke kom for å dømme, men for å frelse.
Han kom ikke for å oppheve budene som Gud har gitt oss, men han kom for å oppfylle dem. Jesus tilgir synd, og Han sier til oss slik Han sa da de skriftlærde kom til Jesus med kvinna som var tatt på fersk gjerning i hor. "Den som er uten synd kan kaste den første steinen." Og til kvinna sa han: "Heller ikke jeg fordømmer deg, gå i fred, og synd ikke mer fra nå av."
bønn
Synd er fortsatt synd. Og synd er som et fengsel. Vi blir ikke virkelig fri før vi tar imot Jesus som Herre. Da får vi ta imot Hans nåde, og Han vil fylle hjertene våre med sin fred, glede og kjærlighet. Takknemligheten over å bli tilgitt og satt fri, fører til at vi ønsker å leve nær Herren og gjøre det som er Guds vilje.

"For syndens lønn er døden, men Guds gave er evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre!"
Rom. 6.23
Gaver fengselet -
"Til frihet har Kristus frigjort dere. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen tvinge inn under trelldommen av synden igjen."
Gal. 5.1

"For jeg vet hvilke tanker jeg har for dere, sier Herren. Fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere FRAMTID OG HÅP!"
Jer. 29.11

Jesus er Herre! Han tok straffen vår på seg, slik at vi skulle gå fri. Han overvant døden, og gav oss mulighet til å få et evig liv i Himmelens herlighet! DET er grunn til påskefeiring!! :-)

DU er elsket!

Nothing compares to your love, Lord!

God påske!


Påskebudskapet er historiens største kjærlighetserklæring.

"Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten blir i Gud - og Gud i ham."
"Guds kjærlighet ble åpenbart blant oss da Han sendte sin enbårne sønn til verden for at vi skulle ha liv ved Ham.
Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss og sendt sin sønn til soning for våre synder."
1. joh. 4. 16, 9-10

FOR en påske vi har hatt!! Strålende sol fra skyfri himmel, flotte toppturer, eggetrilling, grilling, volleyball og tid til å være sammen med familie og gode venner.

Åmodtsfjellet
Jeg fikk også oppleve å ta imot to lam for første gang i mitt liv. Fantastisk!!
Våren er ei nydelig tid! Hele skaperverket vitner om nytt liv og håp om at det kan komme noe fint ut av ting som kan se både grått og trist ut.
Å gå rundt i naturen å se på alt som spirer og gror, trærne som gradvis blir grønne og høre på fuglene som synger gjør iallefall meg utrolig takknemlig over selve livet.

Livet er her, livet er nå.

Det som ligger bak oss kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan velge hva vi vil fylle dagene som kommer med.
Himmel skyer sol

"Derfor glemmer jeg det som ligger bak, og strekker meg ut etter det som ligger forran, og jager mot målet, til den seierspris som Gud har kalt oss til i Jesus Kristus."
Fil. 3. 4

London tur


I dag etter jobb og middag, satte jeg meg ute i sola og bare lot varmen og vårfølelsen trenge inn i hjerte og sinn. Det var helt herlig! Å sitte slik å få reflektere over livet er så utrolig viktig og godt!

Det har vært ei utrolig kjekk og travel tid i det siste, men nettopp da er et slikt pusterom nødvendig for meg. Det å ta tid til å bare høre på fuglesang, unger som leker, kjenne varmen fra sola, nyte en kopp nykokt kaffe og være takknemlig for livet her og nå - er for meg en Gudgitt gave.
London Tre i full blomst
Min eldste datter og jeg var på en kjempekjekk jentetur til London sammen med to gode venner i helga. Vi koste oss en hel haug, og det ble både shopping, severdigheter, spill, mye god mat og endel besøk på Starbucks i løpet av turen.
London Big Ben
Planen var å få med oss et fredagsmøte i menigheten Kensington Temple, men akkurat denne fredagen var menigheten ute å delte ut mat til uteliggere og hjemløse. Selv om jeg var skuffa over at vi ikke fikk med oss dette møtet, så fikk det meg til å tenke over hvor viktig det er at vi kristne "practise what we preach". For som det står i livets instruksjonsbok:
"Det du gjorde mot en av mine minste små, det gjorde du mot meg."

Språkkurs

For et par uker siden opplevde jeg noe som har lært meg ei lekse som jeg håper at jeg aldri glemmer...

Menigheten vår har arrangert språkkurs for alle utlendinger i bygda vår som hadde et ønske om å lære seg mer norsk. Nærmere 70 stk fra ulike nasjoner og kulturer har deltatt på kurset som har gått over fem uker. Jeg fikk en innskytelse om å gi hver av disse flotte menneskene ei CD-plate hver. Selv om vi har forskjellig bakgrunn, nasjonalitet og religion - så tror jeg på en Gud som elsker alle mennesker - uavhengig av disse tingene. Jeg ønsket kun å gi dem noe som formidler det beste jeg har å gi - Guds uendelige kjærlighet.
Det som overrasket meg var at det var så få som kom for å ta i mot.
Da jeg kom hjem var jeg både lei meg og frustrert. Jeg var til og med litt sint på Gud også. Hvorfor ville Han at jeg skulle ofre en hel kveld som jeg heller kunne brukt til å slappe av og vært hjemme med familien min, når så få ønsket å ta i mot det jeg ville gi dem? Jeg kunne ikke fatte hvorfor Gud hadde gitt meg den ideen i det hele tatt. Etter at jeg hadde fått ut min frustrasjon, var det som om Guds kjærlighet omsluttet meg, og jeg fikk oppleve noe som gjorde meg både skamfull og samtidig oppmuntret.
Det var som om jeg fikk se Jesus i Himmelens herlighet - og så kunne jeg høre en stemme i hjertet mitt som sa "JEG forlot Himmelens herlighet fordi jeg elsker deg!"
"Jeg elsker hvert eneste menneske med en evig kjærlighet.
JEG ofret livet mitt da jeg døde og tok straffen for alt som skiller menneskene fra Guds herlighet, og for å gi hvert eneste menneske en mulighet til å få evig liv og for å åpne veien tilbake til felleskap med Gud."
Det var som om Han fortsatte med å si:
"Ikke alle vil ta imot min frelse, men hver den som tar i mot meg gir jeg full rett til å bli Guds barn."
Jeg var skamfull over at jeg hadde sett på det som et offer å gjøre dette bare for at det tilsynelatende ikke betydde noe for noen, når Han hadde ofra ALT for meg og for disse menneskene som jeg ikke enda kjenner. Jeg forstod bedre hvor verdifull "den ene" er for Ham. For:
"Hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, men tar skade på sin sjel?"

Det siste som runget i hjertet mitt i det jeg sovna den kvelden var:
"Fortsett å del ut evangeliet om min kjærlighet - ikke gi opp!"

Ønsker deg og dine det aller beste! Guds fred <3