Trening og kosthold

I går var jeg på trening for første gang på nærmere en måned.
Og DET kjennes!!! Ikke behagelig i går, ikke behagelig i dag - men med en motiverende trener og kjekke folk å trene sammen med, så overbeviser jeg meg selv om at det på sikt er verdt det!

images

En venn av meg pleier å si at "muskler er ferskvare" - og det har hun sannelig rett i!!
Det nytter ikke å trene i skippertak, men det må trenes jevnt og trutt dersom vi vil ha en sunn og sterk kropp.

For "D e jabno så dræge" :-)

Jeg har en stillesittende jobb, og dermed blir det ekstra viktig å sørge for å ha noe fysisk aktivitet som gjør at blodpumpa får kjørt seg, og at kroppen får være i bevegelse. Det er det vi er skapt til! Kroppen vår er en fantastisk innretning, som vi er ansvarlige for å ta vare på.

Men det jeg merker er at når det er lenge siden jeg har trent, så er det veldig mye mer tiltak å komme seg opp av godstolen - for å snøre på seg joggeskoene!!! Men når en først kommer seg i gang, så er det helt fantastisk!!!

IMG_1560

For noen er den beste treningen å komme seg ut i skog og hei, spille fotball, jogge, gå turer, trene styrke, aerobic eller sykle, men det viktigste er å finne en treningsform som passer for akkurat DEG.

Jeg tror at vi er skapt med ånd, sjel og kropp - og at det er viktig å ta vare på HELE oss. Trening og kosthold er kjempeviktig for kroppen, på samme måte som det er viktig å fylle hjertet vårt med det som er bra for sjel og ånd:-)

Kroppen trenger sunn mat hver dag for å fungere optimalt, og trening eller fysisk arbeid må til for å få sterke muskler som kan ta i et tak når det trengs.

Bibel og mat

Guds Ord er maten for mitt hjerte, min tro og mitt indre menneske, og på samme måte som vi trenger mat for kroppen hver dag, så trenger vårt indre Guds Ord hver dag. For å bli sterke i troen, må vi både lese i Bibelen, og i tillegg gjøre det som Guds Ord sier.

"For kroppslig trening er nyttig til noe, men Gudsfrykt er nyttig til ALT. For det har i seg et løfte både for dette livet, og for det kommende."
1. Timoteus 4. 8

Jeg ønsker deg en meningsfull og god dag for HELE DEG!!! :-)

I need Your Word

I need your word to be my guiding light
I need your love to hold me tight
I need strength every day
Close to you is where I need to stay